[google2bc392fc17c4e828.html] google2bc392fc17c4e828.html
 

Ez az írás a Nemzetközi Fellebbezés címmel jelent meg, ami megtalálható a www.5gspaceappeal.org oldalon (appeal címszó alatt elolvasható Angolul). Ime, az írásból részletek (ezt én is kaptam és így továbbítom Nektek), mivel kb. 19 oldalról van szó, így ide most a legfontosabbakat illesztettem be. 

Vezetői összefoglaló.

Világszerte a távközlési vállalatok a kormányok támogatása mellett mind készen állnak, hogy elkövetkező két éven belül beindítsák az ötödik generációs (5G) vezeték nélküli hálózatot. Ezzel eddig soha nem látott világszintű társadalmi változásként elismert eredményeket érnének el. „Okos” otthonaink, „okos” vállalkozásaink, „okos” autópályáink, „okos” városaink és önvezető autóink lesznek majd. Tulajdonképpen bármi, amink van és amit megveszünk, hűtőszekrényektől kezdve a mosógépeken át a tejesdobozokig, fésűkig és a pelenkákig, antennával és mikrocsippel lesz felszerelve, és vezeték nélküli kapcsolata lesz az internettel.

A Földön mindenki szupergyors, alacsony késésű vezeték nélküli kommunikációt használhat majd bárhonnan a bolygóról, még esőerdőkből, az óceán közepéről vagy akár Antarktiszről is. Ami azonban nem örvend széleskörű elismerésnek az, hogy ez eddig soha nem látott világszintű környezeti változásokat is maga után von. A rádiófrekvenciás adókészülékek tervezett sűrűségét lehetetlen előre látni. A becslések szerint a több millió földi 5G bázisállomás és az űrben lévő 20 000 új műhold mellett 200 milliárd adókészülék lesz része a Tárgyak Internetének (IoT) 2020-ig, néhány év múlva pedig ez a szám egy trillióra növekedik majd. 2018 közepén alacsonyabb frekvenciájú és sebességű kereskedelmi 5G-t indítottak el Katarban, Finnországban és Észtországban. (Elon Musk neve ismerős?)

A rendkívül magas frekvenciájú (milliméteres hullámú) 5G hálózat bevezetése a tervek szerint 2018 végén kezdődik majd. A széles körben elterjedt megtagadás ellenére elsöprő erejű bizonyítékok igazolják a rádiófrekvenciás (RF) sugárzás életre jelentett veszélyességét. Az összegyűjtött klinikai bizonyítékok beteg és sérült emberekről, a kísérleti bizonyítékok számos növény és állat DNS-ére, sejtjeire és szerveire gyakorolt károkról tanúskodik, az epidemiológiai leletek pedig azt bizonyítják, hogy a modern civilizáció súlyos betegségei – rák, szívbetegség és cukorbetegség – nagymértékben az elektromágneses szennyeződésnek köszönhetők. Ezek értelmében több, mint 10 000 szakértők által felülvizsgált tanulmány bizonyítja a rádiófrekvenciák káros hatásait.

Ha a távközlési ipar 5G-s tervei beteljesülnek, nem lesz olyan ember, állat, madár, rovar vagy növény a földön, amely elkerülhetné a nap 24 órájában, az év 365 napjában történő RF sugárzást, amely a mai sugárzási szintek több tízszeresét vagy százszorosát éri majd el, és a bolygón ez elől sehová sem lehet majd menekülni. Ezen 5G-s tervek rendkívül komoly, visszafordíthatatlan hatásokkal fenyegetik az emberiséget, illetve a Föld ökoszisztémáiban is maradandó károkat okoznak.

Az 5G elkerülhetetlen, önkéntelen vezeték nélküli sugárzásnak való kitettség súlyos megnövekedését eredményezné Földi 5G. A Tárgyak Internetéhez (IoT) szükséges hatalmas mennyiségű adatok továbbításához a teljesen beindult 5G milliméteres hullámokat használ majd, amelyek tömör anyagon keresztül gyengén hatolnak át. Emiatt a világon az összes városi területen minden 100 méteren bázisállomást kell majd kialakítani. Az előző generációs vezeték nélküli technológiákhoz képest, amelyek esetében egyetlen antenna közvetít nagy területen, az 5G bázisállomások és 5G-s eszközök számos, „többfázisú antennarendszerekbe rendezett antennát”alkalmaznak, amelyek együttműködve fókuszált, irányítható lézerszerű, egymást nyomon követő sugarakat bocsátanak ki.

 

Minden 5G-vel felszerelt telefon több tucat kis antennával lesz felszerelve, amelyek mind együttműködnek, és egy vékony koncentrált sugarat küldenek a legközelebbi telefontoronyhoz. Az USA Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC) olyan szabályozásokat fogadott el, amelyeknek megfelelően az említett sugarak effektív ereje elérheti a 20 wattot is, amely tízszer erősebb a jelenlegi telefonoknál megengedett sugárzásnál. Minden 5G bázisállomás többszáz vagy többezer antennával rendelkezik majd, amelyek egyszerre számos lézerszerű sugarat bocsátanak ki a szolgálati területükön lévő telefonok és végfelhasználói eszközök felé. Ezt a technológiát „multiple input multiple output”-nak, avagy MIMO-nak nevezik. Az FCC szabályai lehetővé teszik, hogy egy 5G bázisállomás sugarai akár 30 000 wattos effektív sugárzási teljesítményt érjenek el 100 MHz spektrumban , amely minden GHz spektrumban 300 000 wattnak felel meg, amely a jelenlegi bázisállomások megengedett szintjének többtízszerese vagy többszázszorosa.

 

5G az űrben Legalább öt vállalatjavasolja, hogy az 5G hálózat az űrből is legyen biztosítva 20 000 műhold segítségével, amelyek alacsony vagy közepes Föld körüli pályán keringenének, és erős, fókuszált, irányítható sugarakat bocsátanának ki. Mindenik műhold milliméteres hullámokat sugározna, melyek effektív sugárzási teljesítménye elérheti az 5 millió wattot a többfázisú antennarendszerekbe rendezett többezer antennának köszönhetően. Habár a műholdakból érkező sugárzás mértéke alacsonyabb lesz, mint a földi antennák esetében, a Földön egyéb adóeszközök által elérhetetlen területeken is sugároz majd, illetve hozzáadódik a többmilliárd IoT eszköz által kibocsátott 5G sugárzáshoz. Ami még fontosabb, a műholdak a Föld magnetoszférájában helyezkednek majd el, amely jelentős hatással van az atmoszféra elektromos tulajdonságaira. A Föld elektromágneses környezetének változása még nagyobb fenyegetést jelenthet az életre, mint a földön lévő antennák által kibocsátott sugárzás.

A rádiófrekvenciás sugárzás káros hatásai már bizonyítottak. Még mielőtt az 5G-t akár javasolták volna, tucatnyi petíció és kérés került benyújtásra nemzetközi tudósok által, beleértve a Freiburger Kérést is, amelyet több, mint 3 000 orvos írt alá, kérve a vezeték nélküli technológia terjesztésének leállítását és moratóriumot az új bázisállomásokra. 2015-ben, 215 országból származó tudósok jelezték ijedtségüket az Egyesült Nemzetek Szövetsége (ENSZ) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felé. Állításuk szerint „számos közelmúltbeli tudományos publikáció kimutatta, hogy az EMF [elektromágneses mezők] a legtöbb nemzetközi és nemzeti irányelv által előírt szintek alatt gyakorol hatást az élő szervezetekre.” Több, mint 10 000 szakértők által felülvizsgált tanulmány bizonyítja az RF sugárzás káros hatását az emberi egészségre. 

 

A hatások közé sorolhatók: • Szívritmus megváltozása • Génkifejeződés megváltozása  • Metabolizmus elváltozása • Őssejt-fejlődés megváltozása • Rákbetegségek • Szív- és érrendszeri betegségek • Kognitív zavarok • DNS károsodás • Negatív hatások a jó általános közérzetre • Megnövekedett szabadgyök-szám • Tanulási és memóriazavarok • Csökkent spermium funkció és minőség • Elvetélés • Neurológiai károsodás • Túlsúly és cukorbetegség • Oxidációs stressz

 

A gyerekekre gyakorolt hatások közé sorolható az autizmus, a figyelemhiányos hiperaktivitás zavar (ADHD), és az asztma.  A károk jóval túlszárnyalják az emberi hatásokat, elegendő a bizonyíték a különböző növény- és állatfajokra, és laboratóriumi állatokra gyakorolt negatív hatás igazolására is, beleértve az alábbi fajokat: • Hangyák • Madarak • Erdők • Békák • Muslicák • Méhek • Rovarok • Emlősök • Egerek • Növények • Patkányok • Fák. Negatív mikrobiológiai hatásokat is jegyeztek fel.

Az 5G minőségileg és mennyiségileg különbözik a 4G-től. Az ötlet, miszerint milliméteres hullámokban kibocsátott többtízszeres vagy töbszázszoros sugárzást leszünk képesek elbírni az emberi test homogén folyadékkal töltött burokkénti téves modellezésén alapul. Az a feltételezés, hogy a milliméteres hullámok nem teljesen hatolnák át a bőrön, figyelmen kívül hagyja az idegeket, véredényeket, és egyéb elektromos vezetőképességű szerkezeteket, amelyek sugárzással teli hullámokat vihetnek mélyen a Nemzetközi fellebbezés: Állítsák le az 5G-t a Földön és az űrben.

 

Egy másik, potenciálisan súlyosabb hiba az, hogy a többfázisú antennarendszerek nem átlagos antennák. Ha egy átlagos elektromágneses mező lép be a testbe, mozgásra készteti a töltéseket és a hullámokat. De amikor rendkívül rövid elektromágneses pulzusokról van szó, valami egyéb történik: a mozgó töltések maguk kis antennákká válnak, amelyek tovább sugározzák az elektromágneses mezőt, és azt a testben mélyebbre küldik. Ezen újrasugárzott hullámok neve Brillouin-prekurzorok. Akkor válnak jelentőssé, ha a hullámok teljesítménye vagy fázisa elég gyorsan változik. 

Az 5G valószínűleg mindkét kritériumnak megfelel majd. Továbbá maga a sekély behatolás egyedi veszélyt jelent a szemekre, valamint a test legnagyobb szervére, a bőrre, valamint nagyon kisméretű élőlényekre.
 

A közelmúltban szakértők által felülvizsgált tanulmányok voltak publikálva, amelyek előre jelezték a az emberekben az 5G sugárzás okozta termikus bőrégést és a rovarok általi rezonáns abszorpciót,  amely milliméteres hullámhosszon a jelenleg használt hullámhosszokhoz képest akár 100-szor több sugárzást szív fel. Mivel 1989 óta a repülő rovarok száma 75-80 százalékkal csökkent védett területeken is, az 5G sugárzás katasztrofális hatással lehet a világ rovarpopulációira. Egy 1986-os Om Gandhi által végzett tanulmány figyelmeztetett avval kapcsolatban, hogy a milliméteres hullámokat a szem szaruhártyája erősen felszívja, és mivel az átlagos ruházat milliméteres vastagságú, az egy rezonancia típusú hatást keltve megnöveli a bőr általi energiafelszívást. Russel (2018) felülvizsgálja a milliméteres hullámok a bőrre, a szemekre (beleértve a szürkehályogot), a szívritmusra, az immunrendszerre és a DNS-re gyakorolt hatásait.

Az RF sugárzás akut és krónikus hatásokkal is bír. Az RF sugárzásnak azonnali és hosszútávú hatásai is vannak. A rák és a szívbetegség jó példák a hosszútávú hatásokra. A szívritmus megváltozása és az agyműködés (EEG) megváltozása az azonnali hatásokat példázzák. Egy rádióhullám betegségnek nevezett szindróma, amely régen a Szovjet Unióban jelent meg, napjainkban pedig világszerte elektromágneses túlérzékenységként (EHS) ismert, lehet akut, de krónikus is. Dr. Karl Hecht professzor részletes történetet publikált ezen szindrómákról, melyet több, mint 1 500 orosz tudományos papír, valamint több, mint 1 000 saját németországi páciensének klinikai múltjának felülvizsgálása során gyűjtött össze.

 

Az objektív megállapítások közé tartoznak az alvászavarok, rendellenes vérnyomás és szívritmus, emésztési zavarok, hajhullás, fülzúgás és bőrirritáció. A szubjektív tünetek csoportja magában foglalja a szédülést, émelygést, fejfájást, memóriavesztést, koncentrációképtelenséget, fáradtságot, influenzaszerű tüneteket és szívfájdalmat.

Az 2016-os EUROPAEM EMF Útmutató szerint az EHS akkor bukkan fel, ha az emberek „mindennapi életük során folyamatosan ki vannak téve” a növekedő EMF szinteknek, és hogy az „EMF-nek való kitettség csökkentése és megelőzése” szükséges a betegek gyógyulásához. Az EHS-t ezentúl nem betegségnek, hanem toxikus környezet által okozott sérülésnek kell tekinteni, amely a lakosság egyre nagyobb részét érinti, becslések szerint világszerte már 100 millió embert, és hogy hamarosan mindenkit érinthet, ha az 5G a világon mindenhol beindul. A 2015-ös brüsszeli EHS-ről és a többszörös kémiai túlérzékenységről (MCS) szóló Nemzetközi Tudományos Nyilatkozat szerint „a tétlenség egy nagy ár a társadalom számára, és többé nem jelent választást ... Egyhangúan elismerjük ezt a közegészség számára igen súlyos veszélyt" ...

https://www.5gspaceappeal.org/the-appeal